miércoles, 11 de marzo de 2009

Frases de pelis: Crash

L'altre dia van fer per la televisió Crash de Paul Haggis. Una gran pel·lícula, sense cap mena de dubte. Tot i que té moments en què es fa una mica pesada, però deixa un missatge que fa pensar. En el principi el personatge de Don Cheadle (productor també de la pel·lícula) deixa anar una de les frases que seguirà el fil de tot el fim:

"Se trata de la sensación de ser tocado. En cualquier ciudad auténtica, uno camina y resulta que roza o tropieza con la gente que pasa. En Los Ángeles, nadie te toca. Siempre estamos tras metal y cristal. Me da la sensación de que echamos tanto en falta ese tacto que nos precipitamos los unos sobre los otros sólo para sentir algo."


Crash comença amb el descubriment del cos d'un home brutalment assassinat que farà que les vides de varies persones s'entrecreuin a Los Ángeles. Un poli racista, el seu company novell i idealista, un botiguer iraní, una parella afroamericana adinerada, un llatinoamericà que arregla panys... Aquests són alguns dels personatges entre els que surgiran tensions tant racials, com religioses com de classe que il·lustren el caos de les vides d'alguns dels habitants de LA. La pel·lícula té també una part dolenta, sobretot el tros protagonitzat per la Sandra Bullock i Brendan Fraser, que pel meu gust estan al film més per publicitat que no pas pel paper que fan... Però Crash està formada de grans moments que li van fer mereixedora de l'Oscar a la millor pel·lícula contra pronòstic (tot apuntava a Brokeback Mountain), a part de guanyar l'Oscar a millor guió original i millor muntatge. Un dels moments em posa els pels de gallina per molts cops que l'hagi vist i sàpiga el que passa al final. En fi, Crash és més que recomenable. Sobretot el dvd amb l'edició ampliada.

Un altre dia més.


1 comentario:

Iuris.doc dijo...
Este comentario ha sido eliminado por un administrador del blog.