miércoles, 12 de marzo de 2008

Els programes televisius intel·ligents

L'organització de genis Mensa ha seleccionat recentment una llista dels 10 programes més intel·ligents de tots els temps. Mensa és una organització de persones que són superiors a la mitjana en els test de intel·ligència i l'únic requisit que se'ls exigeix als seus possibles integrants és obtenir un 98% en un test de intel·ligència acreditat. El seu director, Jim Werdell, és també un gran aficionat a la televisió. Werdell ha realitzat una llista dels que, segons la seva opinió, són les 10 sèries i programes més intel·ligents de la història de la televisió, amb algunes omissions que han provocat les crítiques d'altres "genis".

Entre els programes es troben sèries que es poden veure actualment a les nostres televisions com és el cas de House o CSI (no especifica quin, se suposa que són els tres: Las Vegas, New York i Miami). Segons l'organització House és "un show d'alt nivell, la personalitat del qual el fa guanyador a més de tractar la ciència". Per altra banda, parlen de CSI com una sèrie que utilitza la ciència per solucionar els seus casos de manera intrigant a la vegada per a l'espectador.

La llista dels 10 programes televisius més intel·ligents és la següent:
1. M*A*S*H
2. Cosmos
3. CSI (cada dilluns vàries sessions a Telecinco)
4. House (es pot veure els dimarts a Cuatro)
5. West Wing (el ala oeste de la Casa Blanca, ho feien a les nit de La 2)
6. Boston Legal (fins fa poc ho feien a les nits d'Antena 3)
7. All in the family
8. Frasier (sèrie que feien al Canal+ en obert)
9. Mad About You (conegut com Boig per tu, ho feien a les tardes de TV3)
10. Jeopardy (van fer un programa semblant a Antena 3, si no m'equivoco sense gaire èxit)

Amb aquesta llista, els "genis" de Mensa pretenen donar-nos instruccions del que podem veure per aprendre sense donar-nos compte i anar augmentant la nostra capacitat intel·lectual. Curiosa manera de dir com ens podem tornar més "intel·ligents" mirant la televisió, això sí com menys ens adonem millor.
En fi...

En un 6è lloc aquesta sèrie d'advocats Boston Legal


La veritat és que més de la meitat d'aquests programes no els he vist mai, ni sabia que existien. Això sí, algunes són sèries que sempre que les veig per la televisió m'hi quedo enganxada com House, Boston Legal, Frasier o CSI. No obstant, no em sento més intel·ligent...
Així queda demostrat que la televisió no "atonta" la gent, ja que si una persona com el director de Mensa és un gran aficionat a la televisió i se suposa que és "superdotat", no fa mal a la gent. El que potser hem de fer és saber triar els programes a veure, i no cal que siguin necessàriament els de la llista, ja que només hi tenen cabuda els de la televisió nordamericana. Serà que als altres llocs no es fa televisió de qualitat?
Deixo això i vaig a mirar una mica la televisió, a veure si em torno més intel·ligent... (jejeje)

3 comentarios:

Anónimo dijo...

doncs no he fet res de la ""marca"", aviam si faig algo...algun dia, com q es un projecte pel futur, pero un futur molt futur, saps aquell futur de dir, joder quin futur? doncs això, algu dia faré algo, en serio, ho faré. ja saps q tinc moltes coses x fer, ^^UUUUUUU
i de la patri, m'he quedat una mica ""traspuesta" pq no sabia res!!! : P


pd: no facis akests posts tant llargs q no s'ho lleguirà ningúuu, sintetitza la info sr. periodista! : )

Anónimo dijo...

boig per tu!!!!!! increíble, quina GRAN serie!! si la tornen a fer, avisa'm que la tornaré a veure! ; )

SuEn dijo...

encara fan boig per tu a la tdt però en castellà, em sembla que ho fan a la setenveo.